Näästan slutdestinationen

Halloj!

Igår under middagen i Istanbul hade vi från Project hope for life ett litet möte om hur resten av resan skulle se ut. Det har varit jätte långa och utmattande dagar så vi bestämde oss för att dela upp sista rutten (Istanbul-Mersin) till Istanbul-Aksaray-Mersin istället.

Men eftersom jag och Cicci har super mycket jobb att göra här i Mersin så har vi, tillsammans med Chalak tyvärr fått ta flyget över istället för att hinna med allt som skall ordnas innan vi kommer fram till Libanon.

Dagen innan vi startade projektet så får vi reda på att färjorna till Libanon helt “plötsligt” slutat åka. Eftersom allt, det vill säga flyg, båt över till Tyskland, boende osv. redan var bokat och betalt så var det bara att köra på och ta det som det kommer.

Så nu är vi i Mersin och imorgon på morgonen ska vi höra med två företag om det åker andra färjor över till Libanon eller möjligtvis Cypern och som kaaaaaaanske känner för att köra ner oss den sista biten.. det är ändå för en god sak. Jag hoppas verkligen…jag hade varit världens lyckligaste människa i så fall…Har till och med sagt till Cicci att jag ska kyssa henne om det åker färjor över till Libanon!

Vi har även klurat ut en plan B om det verkligen, verkligen inte finns något annat alternativ och det är att vi  istället ställer bilarna på en privaparkering som vi hyr i en månad och tar flyget över till Libanon så får organisationen där nere- det vill säga Takaful – åka ner till Mersin (tar cirka 9 timmar) och hämta bilarna när färjorna åker i December igen. Vi vill inte ta Syrien vägen eftersom våldet tydligen trappats upp och spridit sig över hela landet.

Men imorgon på eftermiddagen ses hela gänget igen! Och då hoppas jag att vi har goda nyheter till dem. Tydligen har gottegrisarna badat bastu idag efter en lång dag på vägarna. Mycket man kan få reda på fastän man befinner sig cirka 90 mil från varandra. Men det är ni allt värda! Och sötnosen Ena har varit hos doktorn och fått nytt bandage…

Men nu ska jag duscha och sedan lägga mig, vi har en lång dag som väntar oss imorgon….

Ha det fint/Chnar