Projektet

Detta är ett projekt i samarbete mellan Nordisk Hjälp– Emmaus och Takaful for child welfare (Libanon)

Palestinska flyktingar i Libanon lever i en sorglig verklighet vad gäller hälso- och sjukvård. UNRWA som närvarar i flyktinglägren drar ständigt ner på hjälpen pga. ekonomiska omständigheter och den libanesiska staten erbjuder inte sjukvård åt palestinier eftersom deras sjukvårdslag inte omfattar utlänningar. På grund av detta startades kampanjen ”project hope for life”, för att skänka 7 ambulanser samt medicinsk utrustning till olika flyktingläger där de behövs som mest.

PROJEKTETS UTFORMNING:

14 personer kommer att köra ner 7 ambulanser från Sverige till Libanon och projektet kör igång den 5 november. Ambulanserna håller som bäst på att göras i ordning samt utrustas med medicinsk materiel. Projektet kommer ta 2 veckor och då kommer första veckan gå till att köra ner till Libanon och den andra veckan kommer vi att vara med i Libanon och skänka bort ambulanserna till flyktinglägren tillsammans med vår samarbetsorganisation Takaful for child welfare. Du kommer att kunna följa projektet här på sidan, på vår facebook sida och via twitter eftersom vi under resans gång kommer att skriva blogg, uppdatera facebook med bilder och videon samt skriva twitterinlägg.

Är du intresserad av att vara med? Vi erbjuder 2 platser för allmänheten att delta i denna otroliga resa till Libanon! Mejla in din cv samt motivation varför vi ska välja just dig till info@projecthopeforlife.com (OBS! Körkort är ett krav!)

Mer information om projektet ”dag för dag” kommer snart!

HUR MAN KAN BIDRA TILL PROJEKTET:

  • Skänk valfri summa på bankgiro: 900-1124 eller plusgiro 900 112-4
  • Du kan också skriva ett sms med texten: NH 50 till 72970 och då skänker du 50 kronor till vårt projekt eller NH 100 till 72970 så skänker du 100 kronor.
  • Har du ett företag och kan sponsra oss på något sätt? Tag kontakt till info@nordiskhjalp.com och skicka med kontaktuppgifter så ringer vi upp!

Tack för ditt stöd!

Nordisk Hjälp använder 90-konto vilket betyder att svensk insamlingskontroll (SFI) kontrollerar hur insamlande medel används. Det är din garanti för att pengarna används på ett riktigt sätt.

Se hela vår resväg ner till Libanon