Sista dagen i Mersin?

Idag har jag, Cecilia, Ena och Chalak åkt runt halva Mersin för att hitta olika lösningar på vårt “lilla” problem. Just nu sitter vi fast här. Det var tänkt att ta Syrien som plan B. Men idag på förmiddagen när vi kom tillbaka till hotellet fick vi reda på, dels genom FN och syrier som bor på hotellet, att situationen i Syrien är mer kritisk nu än innan.

Eftersom sex stycken av deltagarna (jag är en utav dem 🙁 ) har en stämpel på passet om att vi fraktat in bilar till landet (vi som körde in genom gränsen det vill säga). Så kommer vi varken ut från Turkiet om vi inte väljer att köra tillbaka dem till Sverige igen.. eller in med flyg till Libanon. Dilemma!

Vi ska ha möte imorgon och få svar från olika företag, svenska ambassaden med mera. Vårt mål är att försöka hyra en lastbil som fraktar över bilen istället. Då får vi även en stämpel hos tullen om att bilarna är överlämnade- och först då kan vi flyga över till Libanon. Frågan nu är bara hur lång tid detta tar. Folk från mellanöstern tar saker i sin egen takt… om man kan säga så.

Men jag hoppas fortfarande att situationen löser sig och att vi kan lämna Turkiet imorgon kväll! Utan bilarna tyvärr men de kommer fram i vilket fall som helst…Bättre sent än aldrig!

Nu sitter i alla fall halva gruppen och spelar spel, resten pillar på sina datorer..Chalak slår sig själv på knäna för att han är rastlös, och Stockholmaren Jonna försöker prata Göteborska…

Nu vill alla gå och äta…så jag får kila iväg!

Uppdaterar så fort jag vet något mer.

Ha det gött/Chnar