Destination Lebanon

Hej alla! Nu är vi äntligen i Libanon. Allting har alltså inte gått riktigt som planerat, som ni kanske har förstått. På grund av att fartygen och färjorna mellan Libanon och turkiet har slutat gå samt på grund av att syrien har stängt sina gränser på grund av upptrappade oroligheter kunde vi inte komma ända fram i detta skede. Därför har vår bästa löning nu varit att lämna bilarna i säkert förvar i södra turkiet, och att dom kommer fraktas så fort gränserna öppnas eller när fartygen börjar gå igen, snart. Bilarna har alltså hamnat lite efter men kommer att komma fram så fort det finns någon möjlighet till det.

Vi har de första dagarna i Libanon besökt flyktingläger och besökt familjer där, sjukhus samt föreningar som jobbar med sjukvård och förbättrad hälsa. Vi har även genomfört en ceremoni med vår samarbetsförening Takaful for child welfare, som istället för att ta emot bilarna, tog emot bilnycklarna och gåvobreven. Det känns bra, trots att det har varit väldigt jobbigt att inte kunna få fram bilarna till Libanon nu direkt.Vi har inte riktigt hunnit uppdatera nu här pågrund av att vi inte har internet på hotellet, utan vi har varit tvungna att hitta wifi lite här och där för att slippa online. Vi hörs snart igen! Hälsningar  Cecilia och project hope for life

teamet